El comerç reclama amb una apagada millor enllumenat públic

Aquest divendres Cerdanyola Comerç i Serveis va dur a terme una protesta per demanar millores en l’enllumenat públic de Cerdanyola. Durant quinze minuts molts comerços, associats o no, van apagar els llums de l’aparador i el rètol per demostrar, segons el lema de la protesta, que el comerç il·lumina Cerdanyola, però no n’hi ha prou.

El president de Cerdanyola Comerç, Xavi Olivé, ha explicat que “és molt difícil quantificar l’èxit d’una convocatòria com aquesta”, i ha afegit que “de fet, l’èxit per a nosaltres és la difusió que hem aconseguit prèviament: ara hi ha molts ciutadans i comerciants que saben que estem fent aquesta reivindicació, que hi han reflexionat i que veuen que és justa i necessària”.

Segons Olivé, “no demanem una gran inversió de l’Ajuntament”, conscients del moment que vivim, “però sí que es posin les piles en els casos més flagrants: fanals sense bombeta, llum groga deficient i arbres per sota dels llums”. Per a més endavant, sí que es proposa adoptar un sistema d’enllumenat intel·ligent “com tenen algunes ciutats del nostre entorn”.

Des de l’associació de comerciants es puntualitza que “no estem a favor de més despesa energètica, ja que ara hi ha tecnologia molt eficient”. En qualsevol cas, han conclòs, “restem a la disposició del departament oportú per aportar les millores necessàries i reunir-nos per parlar de les solucions, ja que no des de que portem les reclamaciones en ferm encara ningún en ha citat per parlar-ne.”