Cerdanyola Comerç fa campanya contra el Top Manta

Cerdanyola Comerç i Serveis s’ha adherit a la campanya de la Generalitat de Catalunya contra el Top Manta “No t’enganyis, no només compres un producte fals”, de forma que el establiments associats exhibiran la imatge de la campanya a partir d’aquesta setmana.

La campanya recorda que els productes del Top Manta no han passat cap control de qualitat; que comprar-ne és una activitat il·legal que comporta multes de fins a 2.000€; que aquesta compra alimenta grups organitzats, i que perjudica l’activitat econòmica de la ciutat i del país. En definitiva, el principal perjudicat pel Top Manta és tota la societat.

La nostra associació entén que, tot i que a Cerdanyola no tenim un problema generalitzat, sí que hi ha llocs i dies, com el mercat setmanal de les Fontetes els divendres, en què els carrers de l’entorn s’omplen de manters. Som conscients que el problema no es resol només amb vigilància policial, com hem vist en municipis on pateixen molt més aquest fenomen, sinó que cal que la ciutadania no hi compri.

Creiem que la compra al Top Manta no es pot emmascarar com si fos un gest solidari ja que, de fet, és profundament insolidària, perquè perjudica els comerciants, no contribueix a la societat via impostos i perpetua les màfies.

Finalment, demanem que qualsevol activitat comercial informal a la via pública compleixi les lleis i normatives de la ciutat i del país.