Carta als Regidors Mags

xavi olive web

Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerç

Estimats regidors mags,

Ara que que esteu fent els vostres programes electorals, voldria aportar algunes propostes per si considereu oportú afegir-les en les vostres cartes reials. I miraré de dir propostes realistes, no que  venguin fum (ja en tindrem prou si finalment es fa el crematori a menys de 200 metres del casc urbà).

En primer lloc, demanaria que us imagineu la ciutat que voleu deixar als vostres fills i néts i no la que us farà guanyar vots el 2019. Fora bo poder tenir el model de ciutat defintiu, un model que sàpiga integrar el Riu Sec a la ciutat, consolidar les infrastructures modernes que la ciutat demana i traçar un urbanisme adequat per a una ciutat massa disgregada.

En segon lloc, també vull demanar que, per la supervivència del comerç local, rebutgeu qualsevol proposta de megacentres comercials i que es creï d’una vegada per totes la finestreta única on es  facilitin els tràmits per les obertures de negoci. I tenir  uns carrers nets, ben il·luminats i segurs, i amb una ampliació de les àrees d’aparcament i una mobilitat interna més pensada per al vianant.

I finalment, continuar i ampliar el suport a tot el teixit associatiu de la ciutat, que dota la ciutat d’una gran vitalitat. Tos aquests desitjos són per allunyar el fantasma de la ciutat dormitori a la qual algú encara li riu les gràcies..

Sé que aquesta carta està plena de tòpics cerdanyolencs, però una carta de desitjos no seria el mateix sense ells, més que per obligació, per  obvis. Ah! I el carbó us el podeu estalviar: amb els abocadors ja paguem la penitència.

Article publicat a la revista Cerdanyola al Dia, 18 de març de 2015