Anem perdent llençols

Xavi Olivé, president de CCS

Ja a la quarantena, un va veient que Cerdanyola està maleïda per una plaga de males decisions (o no decisions) preses en el passat i en el present, que ens condicionaran en un futur que no sembla gaire prometedor. Entre les decisions clau hi ha sobretot les urbanístiques, que ordenen, i molt, la vida diària de la ciutat i la seva economia.

Una decisió que no es va prendre en el passat va ser el desenvolupament de la zona del carrer Santa Teresa, on hi ha els cinemes El Punt. El Ple municipal de febrer va aprovar la suspensió de llicències d’obres durant un any en aquesta zona, a causa d’una sol·licitud d’obres. Recordem que aquest triangle urbanístic fa molt de temps que espera per ser desenvolupat. Sembla que els propietaris de la zona s’han cansat d’esperar l’administració i han tirat pel dret per fer el seu propi desenvolupament urbanístic, fet del tot lícit, però que fa perdre l’oportunitat d’endreçar la zona de forma estratègica i consensuada.

Sigui quina sigui la solució definitiva, aquesta zona té una gran afectació en el comerç de l’entorn (Fontetes, Av. Catalunya…), ja que els cinemes, per ells mateixos, són una de les principals atraccions d’oci de la ciutat i mouen milers de persones cada setmana, moltíssimes vingudes de fora. Si a això li sumem que també afecta l’estació de la RENFE i un dels principals accessos per carretera de la ciutat, no fer res des de l’administració suposaria tenir una nova bugada amb els llençols estripats i per duts Riu Sec avall.